Wyświetlono wiadomości znalezione dla zapytania: temperatura ciała 35





Temat: 13 m-czne dziecko temperatura ciała 35 stopni
13 m-czne dziecko temperatura ciała 35 stopni
Moja 13 miesięczna córeczka ma temperature ciała troszke ponad 35
stopni, czy to normalne? W ostatnim czasie wybijał się jej 9 ząbek,
noce ma bardzo niespokojne. Ale dzisiaj zauważyłam że oczka ma
jakieś takie mętne i myślałam że moze ma temperature ale jak
zmierzylam było tylko 35 stopni. Czy to normalne u małych dzieci
taka niska temperatura czy to symptom jakiegoś schorzenia? Tak to
mała jest bardzo żywotnym ciekawa świata dzieckiem, ostatnio tylko
coraz bardziej marudna. Wyświetl wszystkie posty z tego wątku





Temat: Niska temperatura ciała
Niska temperatura ciała
Czy niska temperatura ciała (35.5) może być związana z tarczycą?
Czytałem w internecie, że tak, ale chcę się upewnić. Jest mi
notorycznie zimno i mimo to się ciągle pocę i często mam zawroty
głowy i wymiotuję, ale nic nie zjadłem takiego, co mogłoby mnie
zatruć.
Wyświetl wszystkie posty z tego wątku





Temat: nowa na forum: wyniki i prośba o interpretację
nowa na forum: wyniki i prośba o interpretację
Witajcie,

Jestem nowa na forum, więc krótko opowiem co i jak.

Moja siostra ma stwierdzoną chorobę Hashimoto. Na podstawie jej objawów i po
dołożeniu swoich postanowiłam zrobić sobie badania.

Wyniki:
TSH: 4,3 (norma od 0,3-6,2)
FT3: 1,53 (norma 0,8-2,0) 60,83%
FT4: 10,33 (norma 7,1-18,4) 28,58%

I teraz tak: moje wyniki są eleganckie, ale nie daje mi spokoju kilka rzeczy:
- dlaczego są różne normy w internecie? Czy liczą się normy z danego laboratorium?
- jak to jest, że niektórzy mogą mieć dobre wyniki, a czują się źle?
- czy z takimi wynikami (dobrymi, mieszczącymi się w normach) powinnam pójść
jednak do endo?

Moje objawy: koszmarna suchość skóry (notorycznie pękają mi dłonie, łokcie i
kolana mam ciemne i popękane i nic mi na to nie pomaga. Nawet byłam przez to w
szpitalu kiedyś: podejrzewano atopowe zapalenie skóry), obniżona temperatura
ciała: 35,4 st, wypadające włosy, senność, drażliwość, bardzo wysokie
ciśnienie (rzędu 170/110): przez kardiologa wykluczone stresy, zła dieta czy
wady serca jako przyczyna, niedokrwistość, z którą walczę od 10 bez mała lat.

I teraz sama już nie wiem: dać sobie spokój, skoro wyniki są ok, czy może
drążyć temat dalej?

Z góry dziękuję za pomoc i opinie. Aha -mam 27 lat
Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: temperatura ciala 35,1 u dziecka!!!
temperatura ciala 35,1 u dziecka!!!
Ostatnio zauwazyłam, że w nocy moja córcia ma niska temperaturę - wczoraj np.
miała 35,5, dzisiaj 35,1! Ma 3,5 latka. Przykryta jest kołdrą po same uszka, a
w dotyku czuc, że jest chłodna. Jest to dosyc niska temperatura i tak sie
zastanawiam czy aby wszystko jest dobrze. Czy taka niska temperatura może o
czyms świadczyć? Czy może ktos miał podobnie?

Pozdrawiam, mama_marty Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: Bardzo niskie ciśnienie- Cardiamidum, Glucardiamid
Witam,
myślałam, że tylko ja mam ostatnio problemy z takim ciśnieniem.
Kawa w nadmiarze nie jest najlepszym 'lekarstwem'. Podnosi cisnienie, ale na krótko, potem jest odwrotnie. Podobnie jak napoje energetyzujące, które dodatkowo niszczą żołądek. Lepiej coś zjeść, niekoniecznie słonego, ale też i nie zbyt słodkiego.
A czy temperatura ciała 35,9 może być efektem takiego ciśnienia? Szczerze pisząc nie kwapię się do lekarza... Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: wole hasimoto a ciąża
Hej dziewczyny, przepraszam, że się wtrącę.
Ja już nieciężarówka i zdrowa, ale moja mam choruje. U mojej mamy objawem była
też bardzo niska temperatura ciała (35,5).
A porównajcie sobie skład materny z prenatalem, 100 Prenatalu kosztuje ok 35 zł.
Z tego co pamiętam to mniej więcej podobny był skład, ale nie pamiętam czy w
prenatalu był jod i w jakiej ilości.
Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: Temperatura ciała 35.8C
Temperatura ciała 35.8C


Witam po odrobaczaniu mam problem z utrzymaniem poprawnej temperatury ciala (u
mnie max. 36C), w wyniku czego non stop mam dreszcze + zimne rece i nogi. Nie
wiem czy to jest spowodowane moim raczej siedzacym trybem zycia czy byc moze
candida albo czyms. Czy ktos z was mial podobne objawy?

pozdrawiam Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: temperatura ciałą 35,6 - 35,8
temperatura ciałą 35,6 - 35,8
Słuchajcie, moja 5 letnia corka, odkad wrocila dzis z przedszkola, byla taka
jakas marnawa.Zasnela na ok 1 h, poniej ledwo sie jej dobudzilam - przed 19,
10 min czuwala i znow zasnela,do ok 20, wykoppalismy ja - i po 15 min znowu
spala! Zjadla tylko pomaranczę, marudzila strasznie, kilka razy zmierzylam jej
temperature, z obawy, ze cos zlapala - i byla 35,5-35,8! Termometr dziala,
nie ma mowy o bledzie, ale z czego sie bierze obnizona temperatura?? Co z tego
wynika? No i jeszcze to, ze caly czas spi...Miala mala lekkie przeziebienie
pt-sb, ale w niedziele jej juz nic nie dolegalo, byla wesola, bylam w
poniedzialek u lekarza, stwierdzil, ze nic nie widzi... Wiec puscilam ja dzis
do do przedszkola juz..

Kiedy ta obnizona temperatura staje sie niebezpieczna, kiedy trzeba alarmowac?
Dziekuje z gory za pomoc, Drogie Mamy!! Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: mrowienie w kciuku
Mam to samo, przyjmuje beta blokier, słabe krązenie i sinieja mi palce do tego
temperatura ciała 35 stopni, mam rowniez problemy z kregosłupem szyjnym
(lordoza) Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: temperatura ciała 35,4 ????
temperatura ciała 35,4 ????
Zawsze miałam temp. 36,6 od kiedy zaczęłam przyjmowac lek na cisnienie BETA-
blokier. ciągle mam taka temperature,i jest mi ciagle zimno, Czy to jest
prawidłowe???? Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: Problemy z żyłami
Witam,
Opiszę swoja historię choroby, bo miałam podobne objawy do Twoich jeśli chodzi o
skórę.
Na początku miałam bardzo duży rumień na nodze, zanim zaczęłam leczenie upłynęło
około 5 miesięcy. Leczenie było nieskuteczne itp. po 5 latach podjęłam leczenie
u dr Beaty, bo rozwinęła się choroba na dobre ( miałam silne skurcze mięśni
brzucha, słaby sen, potliwość, leukocyty poniżej normy, totalne zmęczenie,
temperatura ciała 35,6 - 35,8 o C, zaburzenia pamięci, ból stawów po stronie
rumienia ( jedna połowa ciała) ból kości czaszki,słabe rozmyte widzenie, ból
żuchw, Zbadano: borellię, bartonellę, jersinię i chlamydię pm. W czasie brania
abx ( m.inn. rifampicyna) gdzieś w połowie leczenia wyszło mi na pośladku ( po
tej stronie co był kiedyś rumień )pięć czerwonych plam blisko siebie( wielkości
20 groszówki każda), które utrzymywały się chyba przez 4 -5 miesięcy w czasie
brania antybiotyków. Bardzo długo - i leczenie nie szło, a nawet było coraz
gorzej. Przerwałam leczenie ze względu na grzyba. Od pół roku jestem na ziołach,
ale coraz częściej myślę o powrocie do abx. Objawy teraz, to sinica nóg,bruzdy
na łydkach, marmurkowatość skóry nóg i rąk, pieczenie skóry nóg, gorsze
widzenie, lepkie łzawienie, napadowe lepkie poty, wracają zawroty głowy,
częstsze bóle głowy, depresyjność, ucisk w gardle, męczliwość i wiele innych.
Opisałam tak dokładnie, bo podejrzewam, że sprawcą jest bartonella, a może inny
patogen ...? Proszę Forumowiczów napiszcie jeśli ktos z Was miał podobne
doświadczenie i objawy i poprawił się, a może wyleczył.
Liczę na to, że ten watek rozwinie się, bo nie wiem, co mam robić,
pozdrawiam wszystkich. Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: niska temperatura ciała 35,2 - 35,7, co to znaczy?
niska temperatura ciała 35,2 - 35,7, co to znaczy?
witam serdecznie. od kilku dni mierze sobie temperaturkę i mam bardzo niską
bo rano 32,2 lub 32,3 natomiast wieczorem po kąpieli i w łózku już około 35,6
a 35,7 była największa...

rano ejst najgorzej bo jeszcze dwie kreski i zacznę zahaczac o hipotemię :/

ostatnio w pracy trzęsłam się z zimna jak galaretka chociaz współpracownicy
biegali w t-shirtach :/
dzis, uprzedzona, ubrana jestem na celubkę od zimowych rajstopek po spodnie a
u góry podkoszulka buuzka, zimowy wełniany golf i żakiet. Żeby mi było cieplo
nie powiem, ale jest powiedzmy akurat.

Nie sadze zeby to było ok, możecie cos poradzić?

- od 3 miesiecy jestem zbilansowanej diecie 1000 kcal i schudłam 10kg. Jem
duzo warzyw, owoców, zup i jakies kanapki, od tygodnia w sumie nawet normalne
obiady tylko toche pomniejszone. Jedyne czego unikam to pustych węglowodanów
alkoholu oraz tłuszczy.

- od 2 tygodni pracuję i wstaję około 4 rano (jednak nie jestem zmęczona -
piję rano słabiutką kawkę (pól łyzeczki rozpuszczalnej) - i jak wracam jadę
na zakupy, spotykam sie ze znajomymi, moge nawet isc na impreze i spoko - nie
jestem zmęczona, energii mam bardzo duzo)

- śpię okolo 5 godzin dziennie bo zasypiam kolo 23, mimo ze klade sie spać
koło 20 - nie umiem zasypiać tak wczesnie, ale nie mam zadnych problemów ze
wstawaniem.

- od ponad pól roku biorę euthyrox 25 (zdiagnozowana lekka niedoczynnosc -
choć wlasciwie tsh bylo w normie - miałam suchą skrórę, było mi zimno, byłam
blada zmeczona i miałam strasznie wolny metabolizm - po lekach wszystko
ustapiło, nie mam zadnych objawów nadczynności - tsh jest w sordku normy, mam
podwyzszone bodajze ft4 ale lekko - lecz ze wzgledu na samopoczucie endo
zostawiła dawke 25 i tak jest super)

- ale kiedy miałam niedoczynnośc (przed i w trakcie leczenia takze)
temperatura byla 36,6. teraz tez biorę euthyrox25, dziennie rano jedna piguła.

- nie jestem chora, zreszta odkąd sie corocznie szczepie na grype, od pięciu
lat nie miałam nawet kataru ani bólu gardła nie mówiac o przeziebieniu,
grypie etc (co zresztą wszystkim polecam)

Czy ktos wie co powoduje tak obniżona temperature?
Pozdrawiam cieplutko mimo chłodu ;)
Wyświetl wszystkie posty z tego wątku



Temat: Zapalenie mózgu
Zapalenia wirusowe mozgu o nieznanym rozpoznaniu czesto bywaja w Polsce w
rejonach powodziowych.  Nie udowodniono co bylo przyczyna lecz badania polskich
komarow i meszek oraz migrujacych ptakow z Afryki do Europy w okresie letnim
wskazuja na przenoszenie szeregu chorob zoonotycznych z ptakow na komary i
meszki a z tych na ludzi.  Udowodniono istnienie wirusa zachoniego Nilu ( West
Nile disease ) w ptakach oraz komarach znajdujacych sie na terenie Polski nie
tylko w lato lecz w calym okresie roku.  Komary w letargu zimowym sa zrodlem
przetrzymywania tych chorob i na wiosne moga je przeniesc na ludzi.  W Polsce
jest okolo 30 rodzajow komarow w tym wiekszosc jest zdolna do przenoszenia
groznych chorob zoonoz.  Wiekszosc zdrowych osob ma slabe objawy zakazenia
wirusem zachodniego Nilu i sa to objawy jak przy lagodnej grypie i po kilkunastu
dniach sie koncza, niestety u niewielkiej czesci osob wirus przedostaje sie
przez bariere krwi do mozgu powodujac zapalenie mozgu.  W wielu krajach a przede
wszystkim w Azji ( Japonia ) sa szczepionki przeciwko japonskiemu zapaleniu
mozgu, ktore nie leczone prowadzi do smierci.  Choroba jest oczywiscie
roznoszona przez zwykle komary pijace krew lisow, niedzwiedzi itp. Polska jak i
inne kraje europejskie sa tak samo niebezpieczne w lato jak kraje afrykanskie!
Opinie jakoby to komary w Polsce nie roznosza zadnych chorob jest wielkim
bledem!  Wiekszosc chorob zoonoz ma bardzo slugi czas rozwoju az do 15-20 lat i
kiedy sie zaczynaja pierwsze objawy jak bole glowy, krecenie sie w glowie,
biegunki, ciemny kolor jezyka, swedzenie skory, dlugo utrzymujaca sie niska
temperatura ciala ( ~35.4 ) leczenie moze juz byc trudne lub bardzo dlugotrwale.
W aktualnym systemie jaki jest w Polsce wycofano wiele dobrych lekarstw na
choroby zoonozy, leki te byly powszechnie dostepne w poprzednim systemie.
Dlaczego tak jest nie jestem w stanie odpowiedziec.  Nie nalezy ignorowac nawet
jednorazowego ukaszenie przez komara jednak nic nie mozna juz wtedy zrobic
oprocz wziecia profilaktycznych lekow, ktore niestety nie sa dostepne w Polsce.
Kolo sie zamyka.

Tomas
----- Original Message -----
From: Bamare
To: pl-sci-medyc@newsgate.pl
Sent: Wednesday, June 28, 2006 7:35 PM
Subject: Zapalenie mózgu

Witam.

Pisałem jakiś czas temu o nagłej śmierci mojego przyjaciela (l.26).
Zasłabł w kościele i zabrano go do szpitala, gdzie po 4 dniach zmarł nie
odzyskawszy przytomności. Dziś dowiedziałem się, że zmarł na zapalenie
mózgu. Dowiedziałem się również że w ten dzień co zasłabł był bardzo
agresywny, nie był sobą. Żona jego myślała że się czegoś naćpał. Czy to
mogło być efektem tego zapalenia oraz skąd się bierze takie zapalenie,
czytałem coś w google na ten temat ale głównie piszą o zapaleniu od
kleszczowym a on podobno nie miał tego od kleszczy tylko od jakiejś
bakterii. Czy ludzie którzy mieli z nim kontakt powinni zgłosić się do
lekarza?

Wyświetl wszystkie posty z tego wątku